Centrum Edukacyjne Usług Elektronicznych

Podstawowym założeniem budowy nowego Centrum Edukacyjnego Usług Elektronicznych było połączenie nowoczesności z historycznym kontekstem miejsca, w którym się ono znajduje. W budynku zastosowano nieszablonowe rozwiązania architektoniczno-konstrukcyjne, takie jak wielokondygnacyjny hol, fasada główna składająca się z kilkudziesięciu słupów czy wykonanie ścian z betonu architektonicznego o specjalnie dobranej recepturze.

Ze względu na różnorodność funkcji (w budynku znajdują się sale audytoryjne, laboratoria komputerowe, serwerownie, pomieszczenia techniczne, parking) zastosowane drzwi musiały spełniać specyficznewymagania. Warte uwagi są drzwi drewniane DREW PLUS prowadzące do poszczególnych sal. Wyposażone są one w nietypową ościeżnicę,a zlicowane zostały z płaszczyzną ścian korytarza lub płaszczyzną okładziny ściennej. Charakterystyczne dla nich są także duże wymiary (1200x3000 cm) oraz uzupełniające je blendy pełne lub przeszklone.W pozostałych częściach budynku można znaleźć również drzwi stalowe wielkogabarytowe oraz bramę rolowaną produkcji ASSA ABLOY Mercor Doors.